Jag sprang...

... i 9 minuter imorse på löpbandet (1 km). Tror jag aldrig har inträffat i hela mitt liv och jag hade nära döden upplevelser. Det gick inte fort och var säkert inte en stilguide till löpning men jag gjorde det! Varför? Råkade se sista avsnittet utav detta igår: http://www.tv4play.se/dokumentarer/heavy_makeover

Helt missat så nu måste jag se från början. Men åter till varför? Var en av tjejerna som sprang ett 5 km lopp utan att stanna och var så stolt över sin prestation - med all rätt! Och jag surade till och gnällde till maken att fan det klarar inte jag och hon väger mer än jag och det är syndast om mig i hela världen.

Då satte maken lite perspektiv på det hela... "Det kan du säkert om du bara testar och vad menar du med att springa? Du ska säkert springa så fort du bara någonsin kan och är sur över att du klara det i 1 eller 2 minuter. Ser du hennes fart? Det är mer jogg och hon kallar det att springa. Allt handlar om definitioner så du kan säkert också om du bara testar."

Hmm okej ja när jag säger springa då menar jag för allt vad lungorna orkar. Man kan kanske springa i lugnare takt... Så imorse efter crosstrainern så var det dags för löpbandet. Och fast jag knappt kom ur sängen imorse (jättetrött och mörkt) så kom träningsdjävulen i mig fram. Va fan jag ska kunna springa/löpa/jogga/whatever i 1 km!

Som sagt nära döden upplevelser och speeden var inte fort men jag överlevde!!! Och nu är jag stolt som en tupp men lite mör :-) Imorgon är det dags för PT-pass för det blev flyttat. Gissa vem som ska skryta då??? Och är det så att man blir jättehungrig utav att springa eller är det decemberfrossan som fortfarande styr magen?

Kommentarer

 1. Härligt Tina!!! Jag hoppas på att kunna börja springa igen, lovar att det är en enorm kick att göra det ute!
  Ska till sjukgymnasten om ca 2 veckor så hoppas jag ska få bort smärtan både här och där ;)
  Kram Rebeca

  SvaraRadera
 2. Jättebra gjort! Bra att du kunde "tänka om" och göra det till en positiv (nåja) upplevelse! Man kan bli mer hungrig av att springa. Jag brukar fylla på med bönor eller något annat ditåt. Jag ska ge mig på att springa nästa vecka, så då rapporterar jag! Tips: brukar hitta en spring-jog-lunk som funkar, där det känns bekvämt( nåja!!) och sen lyssna på podcast av "This American Life". Jättebra vardagshistorier. De håller på ca 50 minuter och brukar vara mycket intressanta och ganska oväntade.

  Keep on jogging! =D

  SvaraRadera
 3. Tack tjejer! Märker just det där att tänka om och inte begränsa sig. Det är den där comfort zonen som spökar plus en massa nojor/ideer/tankar om vad jag kan och inte kan. Svårt att utmana sig själv! Tack för ert pepp! Kram

  SvaraRadera
 4. Bra Jobbat Tina!! Jag lovar allt går :).. testa att gå 5 min och springa 3 min, kör så i 5 km. Det är så jag har tränat upp konditionen och nu orkar jag jogga/springa i 4,5 km utan att dö. ;)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Och idag sprang jag intervaller och slog rekord så japp det går :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass