Tjoho I did it!

Ja jag vet att jag är dryg när jag säger jag älskar att träna. När jag vägde som mest och såg någon som tex var ute och sprang så var det stående Tina citatet: "Äsch gå hem och käka en gräddtårta". Och hade någon sagt till mig då att om 3 år kommer du träna och gilla att svettas och bli utmanad. Då hade jag nog mulat dem i gräddtårta samtidigt som jag sagt I don't think so take that back..

Idag kan jag ärligt säga att jag älskar att träna. Nä inte med det sagt att varje träningstillfälle är en dans på rosor och jag gör det med ett leende på läpparna. Hell no! Hallå det hade varit omöjligt men ibland är det bara att göra det och känslan efteråt älskar jag. När endorfinerna rusar runt i kroppen och jag känner mig stark.

Dagens träning var med PT Malou och jag var laddad. Fast också nervös. Visste ju att det var dags för the stege... Dvs ett av mina träningsmål detta året är att bli snabbare och rörligare - framför allt i sidled. Och hur ska man bli bättre om man inte övar? Tror ni jag gör det när jag tränar själv? Nope även om jag vet att jag borde så gör jag det inte.

Bättre att köra lite maskiner och höja vikten och på så sätt känna sig duktig. But not any more. Nu är det dags för mig att utmana mig ytterligare och ta det till nästa nivå. Det är där Malou kommer in i bilden. Dagens pass inledes med "rörlighetsuppvärmning" med pinne, sedan TRX-övningar (kul men jobbigt) och sedan lades den berömda stegen ut på golvet.

Kände direkt att hela kroppen och knoppen bara låste sig. Nä men vi som hade det så kul måste jag verkligen göra detta... Men det självklara svaret är JA. Skulle inte drömma om att klaga till Malou utom att kanske klämma ur mig "detta är läskigt". Fast att tveka eller bitcha/gnälla om att slippa tänker jag inte göra. Den enda som förlorar på det är jag själv dvs jag sviker mig själv och jag har slutat med offermentaliteten. Ibland är det bara att göra det utan att tänka för mycket.

Och vet ni vad? Idag är en skrytardag och eftersom detta är min egoblogg så gör jag det. Jag gjorde det!!!! Jo stegen är liksom en vanlig repstege som man lägger ut på golvet. Sedan fick jag göra olika övningar såsom ett steg i varje rutan, två steg i rutorna, steg utanför och innanför, sidledes, rusher och avsluta med upphopp.

Det absolut svåraste var att släppa blicken från golvet dvs att inte hela tiden kolla var jag satte fötterna. Varför? Kontroll så klart. Man vill ju inte trilla och slå sig eller skämma ut sig eller what ever. Pulsen höjdes och svetten rann. Andfådd blev jag som tusan. Och jo jag snubblade ett par gånger men jag fixade det.

Ska aldrig mera vara rädd för stegen! Hallå det är 2 rep och några träbitar. De ska inte besegra mig. Okej jag kommer nog inte hoppa av glädje nästa gång jag stirrar den i vitögat men jag ger fasiken inte upp. Jag ska fixa det och bli bättre för varje gång. Känner mig redo att ge mig ut i världen för idag har fru Jensen sprungit som en galning genom gymmet och vet ni vad - I did it!!!

Kommentarer

  1. Bra jobb Tina! Du växer i mina ögon för varje pass =) Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Tack Malou! Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass