Redogörelseblogg?

Det är så lätt när man har en blogg att det helt plötsligt från läsarhåll ställs krav på att vara en "redogörelsebok" där varje detalj utav ens liv ska redovisas. Ja jag skriver mycket och öppet om mitt liv men främst det som rör min hälsa, träning, kost och vissa sociala bitar. Tycker jag bjuder hyfsat mycket på själv om inte väldigt mycket :-)

Jag gör det av olika skäl. Dels blir ju detta min dagbok där både framgång och motgång finns med dvs när jag känner mig lite deppig kan jag läsa några av de good stories, jag kan känna att jisses vad långt jag kommit men också påminna mig och vart jag är på väg. Också bra för att jämför tex hur tränade jag i mars 2011 mot mars 2012. Även kul att ha alla bilder etc.

Dels bloggar jag för att jag vill inspirera och motivera andra på deras hälsoresa. Kanske några tips funkar även för dig, eller att man förstår att man inte är ensam om att tex känna att vissa träningsövningar sucks big time, eller att andra också kämpar med vågen eller godis eller vad det nu kan vara. Jag får ju också otroligt mycket tillbaka i form utav kommentarer både här och på fb-sidan som peppar och stöttar mig - TACK!!! Jag blir ju mer motiverad och när man kör med så öppna kort som jag gör får man ju lite mera press på sig vilket jag tycker är bra för mig personligen!

Sen visst allt är ju inte positivt för en del kommentarer kan svida eller rättare sagt kan frustrera lite dvs att jag ibland känner att jag måste vara övertydlig annars blir det missuppfattningar och halvsanningar som sprids i andra forum. Är ju inte så lätt när vi kommunicerar via datorn och inte sitter ner och pratar i samma rum för då kan man förklara på ett annat sätt etc. Men det får man ta och jag hoppas att ni tycker att jag kommer med en del vettigheter utan att försvara dem hela tiden.

En annan sak är att jag glömmer eller förändrar. Det vill säga jag kanske gjorde på ett visst sätt i december 2010 och så har någon läst det. Sedan lever jag mitt liv och utvecklas och lär mig nya knep. Och så bloggar jag om det, för inte sjutton kommer jag ihåg att i december 2010 skrev jag story A och nu skriver jag story B. Eller att då körde jag sockerdagar (googla på bloggen) och nu kör jag valfri lördag. Som jag inte fixade 2009 men som jag känner funkar för mig nu. Än så länge ska jag kanske tillägga så ni inte påminner mig i juni...

Så ja jag är verkligen så öppen jag vill vara på denna bloggen och det är ett val. Då får man också ta konsekvenserna både på gott och ont. Men det är mycket jag inte skriver om och detta kommer aldrig bli en exakt redogörelseblogg. Jag har ju ett liv att leva :-)

Puh då lägger vi detta åt sidan och går vidare för jag hoppas att detta var svar  nog på en del av de mail jag fått. Men jag hoppas verkligen att ni kan få inspiration och pepp genom det jag skriver och att ni känner er delaktiga i mitt liv även om det är online :-)

Kommentarer

 1. Tina finaste.....ta åt dig av de som får dig att flyga o må bra.....till de andra säger jag bara att tyvärr har jag bara TVÅ långfingrar att visa....
  .

  SvaraRadera
 2. Tack!!! Ville liksom bara förtydliga för ibland får jag lite frågor som dels känns för personliga att svara på eller påstående som jag skrivit om tidigare och varför jag ändrar mig eller nähä du följer inte alls LCHf för du... Blev lite trött och kanske inte skulle kräkt ur mig men gjort är gjort och det står jag för. Men inget depp eller så för det har jag inte tid med - har ju så mycket kuligheter och bästa människorna i mitt liv så nu kör vi så det ryker för jag säger bara armhävningar på tå :-)

  SvaraRadera
 3. Tina du är inspirerade och skriver mkt kloka saker. Fortsätt att vara klok och ta åt dig av allt det positiva.
  kram

  SvaraRadera
 4. Helt klart att du ska vara fri att skriva hur du själv vill, sen är det ju ens eget val om man vill läsa eller inte. Jag gillar din blogg iaf, hittade precis hit och ska nog botanisera vidare :)

  SvaraRadera
 5. Tack så jättemycket Johanna - kram till dig!
  Välkommen hit Malin och jag hoppas du kommer tillbaks :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass